VIDEOS

Γλυκό κουταλιού φρέσκο δαμάσκηνο (στον φούρνο) (VIDEO)

Γλυκό κουταλιού φρέσκο δαμάσκηνο (στον φούρνο) (VIDEO)

Ο καλύτερος τρόπος για να το φτιάξουμε! 

Η αλήθεια είναι ότι το έχω παρακάνει με τα γλυκά στις τελευταίες  αναρτήσεις. Οι τακτικοί επισκέπτες του blog έχουν κάθε δίκιο να σκεφτούν ότι δεν κάνω άλλη δουλειά…

Όμως όταν κάποια φρούτα είναι εποχικά και θέλω  να τα κρατήσω για λίγο ακόμη  στο πιάτο μας, το πρώτο πράγμα που πάει το μυαλό μου είναι να τα κάνω γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα.

Γλυκό κουταλιού φρέσκο δαμάσκηνο (στον φούρνο) (VIDEO)

Έχουν τόσες χρήσεις τα γλυκά του κουταλιού και οι μαρμελάδες! Και δεν υπάρχει τίποτε πιο υγιεινό όταν θέλεις να καταφύγεις στη ζάχαρη.

Γλυκό κουταλιού φρέσκο δαμάσκηνο (στον φούρνο) (VIDEO)

Το δαμάσκηνο είναι από τα αγαπημένα μου φρούτα σε όλες τις δυνατές εκδοχές. Νωπό, ξηρό,  σε κέικς  φρούτου , σε τάρτες, σε μαρμελάδες. Η μαρμελάδα δαμάσκηνο δεν μου λείπει ποτέ! Έχει τόσο ωραίο χρώμα και γεύση.Αλλά και το σημερινό γλυκό είναι εύκολο και φθηνό και απαιτεί ελάχιστο κόπο.

Γλυκό κουταλιού φρέσκο δαμάσκηνο (στον φούρνο) (VIDEO)

Είναι πολύ νόστιμο σκέτο , όπως κλασικά σερβίρονται τα γλυκά του κουταλιού. Με γιαούρτι είναι ένα ελαφρύ επιδόρπιο  που μπορεί να κλείσει ένα χορταστικό γεύμα χωρίς να το βαρύνει περισσότερο.

Γλυκό κουταλιού φρέσκο δαμάσκηνο (στον φούρνο) (VIDEO)

Επίσης,  πάνω από cheese cakes ή τούρτες, τα ολόκληρα μελωμένα δαμάσκηνα θα δώσουν ιδιαίτερη εμφάνιση και γεύση.

Παρατηρήσεις

1) Μπορούμε  να κάνουμε το γλυκό με λίγα δαμάσκηνα σε ένα μικρό πυρεξάκι ταυτόχρονα με άλλο φαγητό στο φούρνο. Είναι σκεπασμένα με το αλουμινόχαρτο και δεν παίρνουn μυρωδιά. Κανονίζουμε τους χρόνους ώστε όταν τα ξεσκεπάσουμε να έχει τελειώσει το άλλο φαγητό.Προσαρμόζουμε τα υπόλοιπα υλικά.Ενδεικτικά, το ένα κιλό δαμάσκηνα είναι 30-35. Μπορούμε να υπολογίσουμε 2-3 δαμάσκηνα για κάθε άτομο και να φτιάξουμε μόνο τόσα. Έτσι έχουμε έτοιμο ένα εύκολο  επιδόρπιο στο οικογενειακό μας τραπέζι.

2) Διατηρείται  όπως τα άλλα γλυκά του κουταλιού, αλλά εγώ το βάζω στο ψυγείο γιατί είναι ωραίο κρύο.

3) Είναι πιο εύκολο από το συνηθισμένο γλυκό δαμάσκηνο που πρέπει να μείνει σε ασβεστόνερο ,  να είμαστε από πάνω του όσο βράζει κλπ κλπ κλπ.

4) Μπορούμε να παραλείψουμε το νερό και να αυξήσουμε τη δόση του ποτού.Επίσης, στο σερβίρισμα με γιαούρτι μπορούμε να προσθέσουμε καβουρδισμένο ασπρισμένο αμυγδαλάκι.

Καλή επιτυχία!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο