Vegan/vegetarian

Σύκα με κρητική γραβιέρα και κρέμα βαλσάμικου

Σύκα με κρητική γραβιέρα και κρέμα βαλσάμικου
Ένα κέρασμα και μια υπενθύμιση για την κλήρωσή μας!
Σύκα με κρητική γραβιέρα και κρέμα βαλσάμικου

Η συκιά μας φέτος είναι γεμάτη πεντανόστιμα γλυκά σύκα και μάλιστα προλάβαμε αρκετά πριν τα πετεινά του ουρανού (και πιθανόν και κάποια της γης…) την αδειάσουν.

Σύκα με κρητική γραβιέρα και κρέμα βαλσάμικου

Ένα κερασματάκι λοιπόν της στιγμής με ολόγλυκα ώριμα σύκα, εκλεκτή κρητική γραβιέρα και κρέμα βαλσάμικου!(Η συγκεκριμένη είναι έτοιμη γνωστής ελληνικής εταιρείας, αλλά μπορούμε να συμπυκνώσουμε λίγο βαλσάμικο ξύδι βράζοντάς το μέχρι να μείνει περίπου το 1/3).

Επίσης μπορούμε να ανακατέψουμε καλό μέλι με λίγο βαλσάμικο και να αντικαταστήσουμε την κρέμα! Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και μια ιδέα φρεσκοτριμμένου πιπεριού κατά προτίμηση χρωματιστού.

Ο συνδυασμός φρούτων με τυριά είναι σχεδόν πάντα επιτυχημένος και το συγκεκριμένο  πιάτο μπορεί να καταναλωθεί προ φαγητού σαν ορεκτικό, αλλά και μετά από το φαγητό σαν επιδόρπιο!

Σύκα με κρητική γραβιέρα και κρέμα βαλσάμικου

 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο