Vegan/vegetarian

Σάλτσα με μαρμελάδα πορτοκάλι (για ντρέσινγκ σαλάτας ή για τυρί)

Σάλτσα  με μαρμελάδα πορτοκάλι (για ντρέσινγκ σαλάτας ή για τυρί)

 

Μια gourmet πρόταση από ένα αξιόλογο κρητικό σεφ!

Για τον κύριο Αποστολάκη Γιάννη, το σεφ του ΜΑΙΧ , σας έχω ξαναμιλήσει . Μου κάνει την τιμή να επισκέπτεται το blog και κάνει τον κόπο να εκφράζει πολλές φορές την άποψή του για τις συνταγές μου σε emails. Μετά την ανάρτηση για την μαρμελάδα πορτοκάλι μου έστειλε την παρακάτω συνταγή για μια σάλτσα που μας ενθουσίασε.

Σάλτσα  με μαρμελάδα πορτοκάλι (για ντρέσινγκ σαλάτας ή για τυρί)

Τη δημοσιεύω με την άδειά του βέβαια, και αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε, ιδιαίτερα αν σας αρέσουν τα γλυκόξινα ντρέσινγκς.Εγώ βρήκα άλλη μια χρήση  για την αγαπημένη μου μαρμελάδα.

Σάλτσα  με μαρμελάδα πορτοκάλι (για ντρέσινγκ σαλάτας ή για τυρί)

Αν σας αρέσει, υπάρχει ακόμη καιρός για να φτιάξετε μαρμελάδα πορτοκάλι. Τα πορτοκάλια αυτής της εποχής είναι ιδανικά.

Η δική του πρόταση είναι  χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα σε πράσινες σαλάτες και σε παλαιωμένη γραβιέρα ή ξερό αθότυρο Κρήτης.

Για να μη πολυλογώ,και στις δύο εφαρμογές ήταν υπέροχη! Αρωματική, ευχάριστα γλυκιά,  με μια  ήπια πικράδα, μας άρεσε πολύ και σαν ντρέσινγκ στη σαλάτα μας και σαν σάλτσα στην γραβιέρα Κρήτης που είχαμε.

Παραλλαγή

update 2018: εξαιρετική γίνεται η σάλτσα και με μαρμελάδα λεμόνι και με μαρμελάδα νεράντζι!

Παρατηρήσεις

1) Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο ντρέσινγκ θα πηγαίνει υπέροχα με την «πιπεράτη» γεύση της ρόκας. Δυστυχώς δεν είχα σήμερα ρόκα και θα δοκιμάσουμε το συνδυασμό άλλη φορά.
2) Έβαλα απλό ξίδι από κρασί. Δεν έβαλα βαλσάμικο για να μη γίνει γλυκό υπέρ το δέον το ντρέσινγκ μου. Εξάλλου δεν είχα άσπρο βαλσάμικο και δεν ήθελα να σκουρύνει το χρώμα του με το κόκκινο.
3) Ευχαριστώ και δημόσια τον σεφ για τη συνταγή και τις προτάσεις εφαρμογής της, αλλά κυρίως για την τιμή που μου κάνει να επισκέπτεται το blog.  Οι γευστικές του προτάσεις αφορούν και την παραδοσιακή κρητική κουζίνα και την δημιουργική της εκδοχή.

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο