Vegan/vegetarian

Σοκολατάκια με καρύδια (VIDEO)

Σοκολατάκια με καρύδια (VIDEO)

Τα πιο αγαπημένα μου!

Η συνταγή είναι από παλιό τετράδιο της μαμάς μου, από τη δεκαετία του 70. Ίσως είναι τα πρώτα σοκολατάκια που έφτιαξα, από την εφηβεία μου ακόμη.  Το υποβρύχιο και το καρύδι ταιριάζουν πολύ γευστικά και αυτά τα σοκολατάκια γίνονται ανάρπαστα όποτε τα φτιάξουμε!
Σοκολατάκια με καρύδια (VIDEO)

Αν δεν πρόκειται να καταναλωθούν από παιδιά μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο αλκοολούχο ποτό, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Καλύτερα να το σερβίρουμε μαζί με τα σοκολατάκια. Ταιριάζουν πολύ με όλα τα λικέρ αλλά και με γλυκό κρασί, οπότε εκτός από κλασικό κέρασμα μπορούν να κλείσουν όμορφα ένα φιλικό γεύμα.

Σοκολατάκια με καρύδια (VIDEO)

Επειδή δεν έχουν πολύπλοκα υλικά, διατηρούνται αρκετές μέρες. Εγώ δεν τα βάζω στο ψυγείο, δεν χρειάζεται (δεν μένουν κιόλας εδώ που τα λέμε για πολλές μέρες…).

Σοκολατάκια με καρύδια (VIDEO)

Παρατηρήσεις

  1. update 2020: Η συνταγή πρωτοδημοσιέυτηκε στις 17-1-2011 (εορτή του Αγίου Αντωνίου), την πρώτη χρονιά που δημιουργήθηκε το site, για την γιορτή του γιού μου.
  2. Αν η βανίλια είναι πολύ μαλακή την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
  3. Αν περισσέψει σοκολάτα (συμβαίνει, ανάλογα με το μέγεθος των καρυδιών), προσθέτουμε σπασμένα καρύδια, λίγο τριμμένο μπισκότο (ή φρυγανιά!) λίγο λικέρ, ξύσμα πορτοκαλιού και φτιάχνουμε λίγα τρουφάκια…

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο