Έξω από την κουζίνα

Ψάρια και σταφύλια

Ψάρια και σταφύλια

Χρόνια Πολλά! 

Η γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος έρχεται πριν προλάβουμε να κλείσουμε μια ολόκληρη εβδομάδα νηστείας και επιτρέπει την ψαροφαγία.Είναι πολύ σημαντική στα μέρη μας.Πολλά μικρά και μεγάλα χωριά έχουν εκκλησιές της Μεταμόρφωσης και γιορτάζουν σήμερα.Μάλιστα συνηθίζεται να προσφέρουν στην εκκλησία εκτός από αντίδωρο και άρτους,  τσαμπιά σταφύλι μιας και  σηματοδοτούσε την αρχή του τρύγου.Η περιοχή μας παράγει πολλά μυρωδάτα σταφύλια κάθε ποικιλίας, επιτραπέζια και οινοπαραγωγής και παλιότερα ένα σημαντικό μέρος στο  εισόδημα των κατοίκων προερχόταν από τη σταφίδα.

Ψάρια και σταφύλια
Και βραστά και ψητά και τηγανητά!

Σήμερα λοιπόν ημέρα πανηγυριού οι οικογένειες τρώνε συγκεντρωμένες ,αν το επιτρέπουν οι συνθήκες.Έτσι φάγαμε κι εμείς σήμερα στο σπίτι της μάνας μου.Μας είχε ψάρια τριών λογιών μαγειρεμένα με τρεις τρόπους, και σαλάτες.Αν και η μέρα ήταν ιδιαίτερα ζεστή έφτιαξε και ψαρόσουπα που πάντα την πετυχαίνει και είναι μια από τις συνταγές που έχω στο πρόγραμμα για προσεχή ανάρτηση.Χρόνια Πολλά λοιπόν στους εορτάζοντες  και καλό τρύγο σε όσους θα τρυγήσουν.

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο