Αλμυρά

Σουπιές με το μελάνι τους

Σουπιές με το μελάνι τους

Ο πιο νόστιμος τρόπος για να μαγειρέψουμε σουπιές!

Το σημερινό φαγητό μπορεί να φανεί παράξενο σε κάποιους μιας και δεν συνηθίζεται απ’ ότι ξέρω σε πολλά μέρη. Μάλλον είναι νησιώτικο πιάτο. Ίσως η εμφάνισή του να μην είναι απολύτως δελεαστική αλλά η γεύση του είναι θαυμάσια.

Σουπιές με το μελάνι τους

Για μένα είναι ο νοστιμότερος τρόπος για να μαγειρέψει κανείς σουπιές. Μόνο που είναι περισσότερο μεζεδάκι παρά φαγητό. Δεν μπορεί κανείς να φάει πολύ γιατί πέφτει λιγάκι βαρύ , είναι όμως ιδανικός κρασομεζές.

Σουπιές με το μελάνι τους

Είναι αδύνατον να περάσει Σαρακοστή και να μη το μαγειρέψει η μάνα μου τουλάχιστον 2-3 φορές. Όχι που να την παινέσω αλλά το κάνει νόστιμο όσο λίγες μαγείρισσες.

Σουπιές με το μελάνι τους
Της μάνας μου σκουτελικό…

Αλλά και το καλοκαίρι είναι από τα πιάτα που μυρίζουν θάλασσα. Τρία υλικά όλα κι όλα για ένα πιάτο που όποιος το έχει δοκιμάσει θέλει οπωσδήποτε να μάθει να το μαγειρεύει!

Σουπιές με το μελάνι τους

 

Το μελάνι στο σπίτι μας το προσθέτουμε σε όλα τα πιάτα με σουπιές. Όπως και να τις φτιάξουμε, λίγο ή πολύ μελάνι θα βάλουμε. Αλλάζει εντελώς τη γεύση και πολλαπλασιάζει τη νοστιμιά.

Σουπιές με το μελάνι τους

Έχω δει αυτό το πιάτο ακόμη πιο “μαύρο” από το δικό μου, επίσης νόστιμο, αλλά θεωρώ ότι παραείναι βαρύ και στη γεύση και στο στομάχι.  Γι αυτό βάζω τα μελάνια από τις μισές σουπιές.

Σουπιές με το μελάνι τους

 

Δοκιμάστε τις οπωσδήποτε! 

Παρατηρήσεις

1)Όπως θα παρατηρήσατε αλάτι στα υλικά δεν έχω.Είναι γιατί τις σουπιές όπως και άλλα θαλασσινά, τις έχει αλατίσει η θάλασσα που λέει η μάνα μου.Τώρα γιατί δεν αλατίζει και τα ψάρια, δεν ξέρω.Παρ’ όλα αυτά δοκιμάστε κανένα πλοκαμάκι πριν ρίξετε το κρασί μήπως χρειαστεί κανένα κλαδί αλάτι όπως λέμε εδώ στην Κρήτη την μικρή ποσότητα αλατιού…
2)Μπορούμε να τις ψήσουμε στη χύτρα ταχύτητας.Μετά που θα ρίξουμε το μελάνι, βάζουμε άλλη μια φλυτζάνα νερό και την κλείνουμε για όση ώρα λέει ο κατασκευαστής της ότι χρειάζονται οι σουπιές.Την ανοίγουμε και αφήνουμε να πιουν το νεράκι τους.Σβήνουμε με κρασί και συνεχίζουμε όπως παραπάνω.

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο