Vegan/vegetarian

“Κουραμπιεδάκια” με λουκούμι

“Κουραμπιεδάκια” με λουκούμι

Γιορτή χωρίς γλυκάκι γίνεται; Χθες λοιπόν η δική μου συμβολή στο τραπέζι ήταν τα “κουραμπιεδάκια” με το λουκούμι. Συνταγή από τη γιαγιά μου που τα συνήθιζε στο πανηγύρι του Αφέντη Χριστού αφού είναι νηστίσιμα και ταυτόχρονα έχουν γιορτινή όψη.

“Κουραμπιεδάκια” με λουκούμι

 

Παρατηρήσεις

1)Πολλοί βάζουν και κάποιο ξηρό καρπό στη γέμιση, καρύδι ή αμύγδαλο.Αυτή η εκδοχή μ’ αρέσει καλύτερα το χειμώνα.

2) Μπορούμε να βάλουμε αντί λουκούμι κάποιο γλυκό του κουταλιού(π.χ. κυδώνι , περγαμόντο, σταφύλι) αφού το στραγγίσουμε από τα σιρόπια.Κάποτε τα έφτιαξα γεμίζοντάς τα με μια μαρμελάδα που είχε γίνει πολύ σφικτή και δεν αλειφόταν στο ψωμί.

3)Μπορούμε να τα ραντίσουμε με ανθόνερο πριν το πασπάλισμα με την άχνη ή να προσθέσουμε λίγο ανθόνερο στη ζύμη.

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο