Vegan/vegetarian

Ομελέτα με μυζήθρα

Ομελέτα με μυζήθρα

Ένα σφουγγάτο μα τι σφουγγάτο!

Πάνω από μια βδομάδα πέρασε από την τελευταία μου ανάρτηση. Φόρτος εργασίας… Όλα μαζεμένα!  Σε τέτοιες περιόδους αναζητούμε εύκολα πιάτα , γρήγορες λύσεις.Η ομελέτα μου δεν είναι βέβαια αυτό που λέμε “πιάτο διαίτης” . Αλλά είναι τόσο νόστιμη που αξίζει να δοκιμαστεί έστω και σαν πιάτο «μέσης» ώστε να μοιραστεί σε πολλές μερίδες.
Ομελέτα με μυζήθρα
Είχα χρόνια να τη φτιάξω και τη θυμήθηκα εξαιτίας μιας συνάντησης με ένα φίλο του πατέρα μου. Καλοφαγάς και πολυφαγάς  ο
συχωρεμένος ,  αντιδρούσε συνεχώς στις δίαιτες που του επέβαλλαν οι γιατροί τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Επειδή λοιπόν η μάνα μου είχε κάνει πολύ light για τα γούστα του τη μαγειρική της, τις «αμαρτίες» του τις έκανε στο αγαπημένο του καφενείο.
Ομελέτα με μυζήθρα
Ξέρετε, στα καφενεία της Κρήτης ακόμα και τώρα θα βρείτε μερικά από τα πιο νόστιμα εδέσματα, απρογραμμάτιστα και ξαφνικά.
Προκύπτουν στη στιγμή  από υλικά που πολλές φορές φέρνουν οι ίδιοι οι θαμώνες.
Μια τέτοια στιγμή μου θύμισε αυτός ο φίλος του μπαμπά μου: μια φρέσκια μυζήθρα – ζεστή ακόμη μου είπε πως ήτανε-  και καμιά δεκαριά αυγά της μέρας από το κοτέτσι του, και η κυρία Ε. (η σύζυγος του καφετζή) σκάρωσε την αξέχαστη ομελέτα
.
Ομελέτα με μυζήθρα
Είναι πραγματικά από τις πιο νόστιμες  ομελέτες και στην ουσία έχει τρία υλικά: μυζήθρα, αυγά, και ελάχιστο λάδι. Γίνεται σε ελάχιστο χρόνο και παρόλο που τρώγεται ευχάριστα και σε θερμοκρασία δωματίου, προσωπικά την προτιμώ ζεστή. Αναζητείστε μυζήθρα Κρήτης
και δοκιμάστε τη!

Παρατηρήσεις

1)Εννοείται ότι οι ποσότητες των υλικών είναι ενδεικτικές. Μπορούμε π.χ. να βάλουμε λιγότερη ή περισσότερη μυζήθρα, να πολλαπλασιάσουμε  τη δόση, να φτιάξουμε την ομελέτα σε τριαντάρι τηγάνι !

2)Το ίδιο νόστιμη γίνεται αυτή η ομελέτα και με φρέσκο  σπιτικό κρητικό τυράκι , το τυροζούλι.

3)Μη βάλετε άλλα υλικά αν την φτιάξετε. Η νοστιμιά αυτού του σφουγγάτου είναι η απλότητά του. Αρκεί η μυζήθρα να είναι καλής ποιότητας…

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο