Vegan/vegetarian

Κουνουπίδι τηγανητό με κουρκούτι

Κουνουπίδι τηγανητό με κουρκούτι

Είναι η εποχή του!

Το κουνουπίδι είναι στην εποχή του. Εμείς το προτιμούμε βραστό με ελαιόλαδο και λεμόνι ή γιαχνί με μάραθο. Τελευταία το φτιάχνω αρκετές φορές και σαν ωμή σαλάτα . Όταν λοιπόν περισσέψει κουνουπίδι βρασμένο, ή ομελέτα θα φτιάξω  ή αυτά τα τηγανητά μπουκετάκια κουνουπιδιού. Τρώγονται αποκλειστικά ζεστά , καυτά θα έλεγα, με μπόλικο λεμόνι. Μπορούμε να τα σερβίρουμε σαν ορεκτικό, όπως τα υπόλοιπα τηγανητά λαχανικά ή σαν  συνοδευτικό κάποιου οσπρίου.
Κουνουπίδι τηγανητό με κουρκούτι
Η συνταγή είναι παραδοσιακή. Άλλωστε το κουνουπίδι δεν είναι το πρώτο  λαχανικό που τηγανίζουμε σε χυλό. Για να μην αναφέρω τώρα όλα τα καλοκαιρινά, υπενθυμίζω τις λιαστές τηγανητές ντομάτες, αξεπέραστη λιχουδιά και μάλιστα νηστίσιμη (μη ξεχνάμε, από αύριο αρχίζει η νηστεία των Χριστουγέννων).
Κουνουπίδι τηγανητό με κουρκούτι
 Ο χυλός που χρησιμοποιώ είναι ο κλασικός που έχω δώσει εδώ. Για να δώσουμε όμως γεύση στο κουνουπίδι – που δεν αρέσει σε όλους ομολογουμένως- μπορούμε να προσθέσουμε στο χυλό λίγο τριμμένο τυρί ή ένα αυγό ή και τα δύο. Ας δούμε λοιπόν πώς το φτιάχνουμε.

Παρατηρήσεις

1)Αν περισσέψουν πολύ μικρά κομματάκια κουνουπιδιού, τα αδειάζουμε στο χυλό και βγάζουμε το μείγμα με ένα κουτάλι, σαν τηγανίτες στο τηγάνι.

2)Καλό είναι το κουνουπίδι να κρατά ελάχιστα και να μην είναι λιωμένο. Γίνονται και πιο νόστιμα και πιο εμφανίσιμα έτσι τα μπουκετάκια μας.

3)Εννοείται ότι η ποσότητα του χυλού προσαρμόζεται στην ποσότητα του κουνουπιδιού που έχουμε…

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο