VIDEOS

Μπουρεκάκια με κιμά (VIDEO)

Μπουρεκάκια με κιμά (VIDEO)

Το ίδιο νόστιμα στο τηγάνι ή στο φούρνο! 

Βιαστικές αναρτήσεις, αναπάντητα σχόλια, αδιάβαστα emails , βιαστικά περάσματα από φιλικά blogs χωρίς σχολιασμούς,  τρέξιμο, τρέξιμο , τρέξιμο… Και δεν έχει τελειώσει. Ζόρικες μέρες , πολλές δουλειές.

Μπουρεκάκια με κιμά (VIDEO)

Ζητώ συγνώμη απ’ όλες τις φίλες και τους επισκέπτες του blog που αφήνω πολλά σχόλια αναπάντητα, αλλά και από τις φίλες foodbloggers που ενώ περνώ και βλέπω τις νοστιμιές τους, σπάνια σχολιάζω. Ελπίζω να μη κρατήσει για πολύ αυτή η πίεση…

Μπουρεκάκια με κιμά (VIDEO)

Τα μαγειρέματα όμως, μαγειρέματα! Όλο και κάτι φτιάχνω γιατί η κουζίνα και η κατσαρόλα λειτουργούν χαλαρωτικά και ψυχοθεραπευτικά.  Όσο κουρασμένη κι αν είμαι , στην κουζίνα ξαναζωντανεύω.

Μπουρεκάκια με κιμά (VIDEO)

Το φαγητό, το γλυκό, το ζυμάρι, η πίτα δεν παύει να είναι δημιουργία.  Και η δημιουργία κάνει καλό στην ψυχολογία μας όταν αφορά πράγματα που μας αρέσουν. Ξέρω ότι πολλές φίλες το καταλαβαίνουν αυτό που λέω γιατί το νοιώθουν κι αυτές…

Μπουρεκάκια με κιμά (VIDEO)

Ας μη μακρηγορώ όμως. Τα σημερινά μου μπουρεκάκια -θα μπορούσα να γράψω πολλά για το όνομα και την προέλευσή του, αλλά είπαμε, δεν υπάρχει χρόνος αυτό τον καιρό-  είναι ένα πεντανόστιμο finger food που μπορεί να σταθεί σε οποιοδήποτε μπουφέ, στη θέση μιας πίτας σ’ ένα τραπέζι, στη βεγγέρα με μπυρίτσες.

Μπουρεκάκια με κιμά (VIDEO)

Μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο αλλά επειδή ο κιμάς είναι ήδη μαγειρεμένος, μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε ελαιόλαδο και να έχουμε σε πολύ λίγο χρόνο έτοιμο ένα πολύ ωραίο μεζεδάκι.

Μπουρεκάκια με κιμά (VIDEO)

 

Παρατηρήσεις

1)Μπορούμε όπως αναφέρω παραπάνω να τα ψήσουμε στο φούρνο αλλά τότε θα χρειαστούμε 30-40 λεπτά χρόνο ψησίματος στους 170-180 βαθμούς, ενώ με το τηγάνισμα είναι υπόθεση δεκαλέπτου.

2)Αν τα τηγανίσουμε μπορούμε να μη λαδώνουμε το φύλλο γιατί το λάδι εισχωρεί στο μπουρεκάκι και το κάνει τραγανό. Τότε προσθέτουμε λίγο περισσότερο (π.χ. 1/3 της κούπας) μέσα στον κιμά.

3)  Αντί φρυγανιάς μπορούμε να βάλουμε τριμμένο τυρί . Ο στόχος είναι να υπάρχει ένα υλικό που να τραβάει τα περίσσια υγρά. Το αυγό δένει το μείγμα και δεν σκορπά ο κιμάς στο δάγκωμα!

4)Τα μπουρεκάκια διατηρούνται στην κατάψυξη. Μόλις τα φτιάξουμε τα καταψύχουμε απλωμένα σε ένα δίσκο για 1-2 ώρες και μετά τα βάζουμε σε σακούλα κατάψυξης. Όταν τα χρειαστούμε, τα τηγανίζουμε  σε μέτρια θερμοκρασία (χωρίς να τα ξεπαγώσουμε) για να ζεσταθούν μέχρι το εσωτερικό τους χωρίς να καεί το φύλλο.

5) Επειδή η συσκευασία του φύλλου περιείχε 13 φύλλα, έφτιαξα με λίγη ξινομυζήθρα που δεν μου λείπει ποτέ  τρίγωνα τυροπιτάκια , σε αλμυρή εκδοχή. Τίποτα δεν πάει χαμένο… Εννοείται ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το περίσσευμα από κιμά για μακαρόνια αφού το εμπλουτίσουμε με τυρί και αυγό και να φτιάξουμε τα λαχταριστά μπουρεκάκια μαζί με τυροπιτάκια αν περισσέψει φύλλο.

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο