Έξω από την κουζίνα

Φαγητό στον “Ονήσιμο” στα Πεζά Ηρακλείου

Φαγητό στον “Ονήσιμο” στα Πεζά Ηρακλείου
Φαγητό στον “Ονήσιμο” στα Πεζά Ηρακλείου

 

Πολλοί επισκέπτες της Κρήτης έχουν διαπιστώσει τα τελευταία
χρόνια ότι αυθεντική κρητική κουζίνα μπορεί κανείς να βρει ευκολότερα στην
ενδοχώρα του νησιού παρά στις πόλεις (όχι ότι δεν υπάρχει στις πόλεις αλλά
είναι δυσκολότερο να εντοπιστεί, από τους επισκέπτες). Υπάρχουν ταβέρνες στην ενδοχώρα μας όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει φαγητό με άριστες προδιαγραφές και να δοκιμάσει κρητικά εδέσματα που θα ικανοποιήσουν απαιτητικούς ουρανίσκους. Κι επειδή το καλό πρέπει να λέγεται, στο εξής όπου το συναντώ θα σας το λέω!
Φαγητό στον “Ονήσιμο” στα Πεζά Ηρακλείου

 

 Η ταβέρνα «Ονήσιμος» βρίσκεται λίγα μόνο
χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο, στα Πεζά (πολλοί τα γνωρίζουν ακόμη κι αν δεν ζουν στην Κρήτη, εξαιτίας του εκλεκτού ελαιολάδου και των κρασιών που διακινούνται από
την ΕΝΩΣΗ ΠΕΖΩΝ). Ένας πολύ ωραίος χώρος και για το χειμώνα και για το
καλοκαίρι αφού έχει μια μεγάλη και άνετη βεράντα. Ένας χώρος στον οποίο
μπορείτε να απολαύσετε πραγματικά παραδοσιακές νοστιμιές και αυθεντικές
γεύσεις. Παραδοσιακή  κρητική
κουζίνα που βασίζεται στην καλή ποιότητα των υλικών και στον σωστό τρόπο
μαγειρέματος.

 

Η καθαριότητα, η γρήγορη εξυπηρέτηση και το ευγενικό
ενδιαφέρον του ιδιοκτήτη σε κατακτούν από την πρώτη στιγμή. Μετά δε που αρχίζει
η παρέλαση των πιάτων ολοκληρώνεται η «αποδοχή» του μαγαζιού. Δοκιμάσαμε αρκετά
ορεκτικά  όπως υπέροχο τηγανητό τυρί,
τραγανές μυρωδάτες χορτόπιτες , πολύ καλομαγειρεμένο μπεκρή μεζέ, καλοτηγανισμένες
μελιτζάνες και κολοκυθοκεφτέδες,  και
ωραιότατα κύρια όπως τσιγαριαστό , και κοκκινιστό μοσχαράκι .
Φαγητό στον “Ονήσιμο” στα Πεζά Ηρακλείου
Και τα «της ώρας»
καλοψημένα και νόστιμα. Τα λαχανικά της σαλάτας ντόπια και ολόφρεσκα και οι
πατάτες κομμένες στο χέρι και τηγανισμένες σε ελαιόλαδο. Με ελαιόλαδο εξάλλου
είναι όλα τα μαγειρέματα και τα τηγανίσματα του μαγαζιού όπως μας είπε ο
ιδιοκτήτης. Ήπιαμε χύμα κρασί παραγωγής του ιδιοκτήτη, που μας άρεσε πολύ (η
περιοχή είναι από τους οινοτόπους του νησιού).
Φαγητό στον “Ονήσιμο” στα Πεζά Ηρακλείου

 

Ευχάριστη έκπληξη ήταν το κέρασμα του μαγαζιού: πολύ καλής
ποιότητας παγωμένη ρακή, γλυκά του κουταλιού (το σταφύλι μάλιστα σερβιρισμένο
με γιαούρτι) και ένα από τα πιο νόστιμα καρπούζια του φετινού καλοκαιριού. Κι
όλα αυτά κέρασμα!

 

Οι ευχάριστες εκπλήξεις συνεχίστηκαν με τον λογαριασμό, ο
οποίος ήταν πολύ πολύ λογικός αν λάβουμε υπόψη τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα του φαγητού.
Συμπέρασμα; Θα ξαναπάμε και μόνοι μας και με φίλους !

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο