Έξω από την κουζίνα

Σαν σήμερα…

Σαν σήμερα…

 

Σαν σήμερα…
Βλέποντας σήμερα τη  γνωστή ιστοσελίδα  www.sansimera.gr,  χάθηκα μέσα στα σπουδαία γεγονότα , τις γεννήσεις
και τους θανάτους διάσημων προσώπων…Μέσα στα σημαντικά παγκόσμια, ένα ασήμαντο… Σαν σήμερα , πριν από δυο χρόνια,τούτο εδώ το blog πρωτοεμφανίστηκε στην blogόσφαιρα. Αν και για  πολλά χρόνια ήμουν θαμώνας πολλών ιστοσελίδων
μαγειρικής ( hungry, gourmet, gourmed) και συμμετείχα σε συζητήσεις
και σε σχόλια,  μόνο πριν δυο χρόνια
κατέληξα στη δημιουργία δικού μου blog. Ήταν απόφαση της στιγμής που όμως έγινε σχεδόν καθημερινή
συνήθεια δυο χρόνια τώρα.

 

Δεν περίμενα τη θερμή υποδοχή που μου επεφύλαξε ο κόσμος των
foodbloggers. Μέσα από
το blog «συνάντησα»  και «γνώρισα»
ανθρώπους που ξέρω πως αν δεν εμπόδιζαν οι αποστάσεις θα τους έβλεπα καθημερινά
και θα τους είχα φίλους , γιατί μας συνέδεσαν αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός.  Έμπειρες και καταξιωμένες foodbloggers, αλλά και άλλες με λιγότερη εμπειρία με
καλωσόρισαν και με βοήθησαν από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκα ανάμεσά τους.
Διέκριναν και διέκρινα το κοινό μας ενδιαφέρον  για την καλή κουζίνα , την κοινή διαπίστωση
ότι  η φροντίδα που γεμίζει ένα
καλομαγειρεμένο πιάτο είναι απόσταγμα αγάπης. Και γι αυτό που κάνουμε και γι’ αυτούς
που το προσφέρουμε.

 

Εκτός  από τα  σχόλια που ήταν το μέσον επαφής με τους
υπόλοιπους   foodbloggers, σημαντική παρουσία είχαν αυτά τα δυο χρόνια πολλοί
αναγνώστες και φίλοι του blog που μέσα από emails  μου έδειξαν πως τους αρέσει αυτό που
παρουσιάζεται εδώ. Από την Κρήτη, από την υπόλοιπη Ελλάδα, απ’ όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανταπόκριση  που είχε το blog σε ξενιτεμένους κρητικούς (και όχι
μόνο). Μου έστειλαν δεκάδες μηνύματα από όλο τον κόσμο στα οποία δείχνουν την νοσταλγία τους για την
Κρήτη και τα  τοπικά μας εδέσματα. Διαπίστωσα
πως η  μνήμη της γεύσης (ή η γεύση της μνήμης; ) μας συνδέει
με τον τόπο και καταργεί το χρόνο!
Προσπάθησα να είμαι συνεπής μ’ αυτό που υποσχέθηκα στο πρώτο post .
Ο στόχος ήταν και είναι η  καταγραφή
παραδοσιακών κρητικών  αλλά και σύγχρονων , που να είναι όμως στο πνεύμα που
έκανε διάσημη την κρητική διατροφή,  να έχουν σαν πρώτες ύλες τα θαυμάσια
τοπικά μας προϊόντα  και να ακολουθούν την εποχικότητα των υλικών. Δεν ξεχνάω ότι η γαστρονομία είναι έκφανση πολιτισμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται (ακόμη και δεοντολογικά αν το δούμε) για ένα foodblogger.Έτσι ακόμη και αν πήρα μόνο την ιδέα από κάποιον άλλον,  θεώρησα υποχρέωσή μου να αναφέρω την πηγή μου.
Είναι σχεδόν ανεξάντλητη η κρητική κουζίνα και έχουμε ακόμη
να πούμε πολλά. Σκέφτομαι κάποιες αλλαγές στο blog (η αλήθεια
είναι ότι με έχει κουράσει το μαύρο χρώμα) και σιγά σιγά λέω να προχωρήσω σ’
αυτές , αλλά όλο το αναβάλλω. Αλήθεια ποια είναι η γνώμη σας;
Ο περίπλους  λοιπόν συνεχίζεται…
Σαν σήμερα…
Σας ευχαριστώ όλους! Φίλους, σχολιαστές, αναγνώστες,
επισκέπτες!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο