Vegan/vegetarian

Μυζήθρα πανέ με σουσάμι: ένα γλυκό του πενταλέπτου!

Μυζήθρα πανέ με σουσάμι: ένα γλυκό του πενταλέπτου!
Η γλυκιά μυζήθρα (ανθότυρο τη λένε οι Χανιώτες) είναι από τα αγαπημένα μας νωπά τυριά εδώ στην Κρήτη και πρώτη ύλη σε πολλά από τα γλυκά (ανεβατά καλιτσούνια,  λυχναράκια, μπουρεκάκια) και τα μυζηθροπιτάκια μας. Οι “τετυρωμένοι πλακούντες” που θα έλεγαν και οι ιστορικοί της διατροφής, είναι συνηθισμένα επιδόρπια στο κρητικό εδεσματολόγιο.
Μυζήθρα πανέ με σουσάμι: ένα γλυκό του πενταλέπτου!
Τελευταία μάλιστα  χρησιμοποιούμε τη μυζήθρα και σε γλυκά τύπου cheesecake και mousse  , προσαρμόζοντας συνταγές της διεθνούς
γαστρονομίας στα καθ’ ημάς… Μάλιστα και ο Σ. Παρλιάρος την έχει χρησιμοποιήσει σε σχετική συνταγή. Σήμερα λοιπόν θα σας πω ποιο είναι το πιο εύκολο γλυκό με μυζήθρα. Ένα γλυκό του πενταλέπτου!
Μυζήθρα πανέ με σουσάμι: ένα γλυκό του πενταλέπτου!
Μπορεί να σερβιριστεί πολλές διαφορετικές ώρες. Από το πρωινό μας  με χυμό φρούτων ως το απογευματινό μας , μετά τον καφέ με παγωμένο νεράκι. Η καλύτερή του όμως ώρα είναι μετά από το φαγητό, σαν επιδόρπιο με μια παγωμένη χωνευτική ρακή!

Παρατηρήσεις

  1. Όπως έχω ξαναγράψει έχω σχεδόν πάντα στο ψυγείο καβουρντισμένο σουσάμι σε ένα γυάλινο βαζάκι. Έτσι σε τέτοιες εφαρμογές που συνηθίζουμε εμείς εδώ στην Κρήτη το έχω εύκολο (σε παντός είδους μυζηθρόπιτες θεωρούμε απαραίτητο
    το σουσάμι,  αλλά και σε σαλάτες και σε πολλά άλλα).
  2. Η μυζήθρα δεν πρέπει να είναι πολύ υγρή. Γι αυτό,αν είναι «της ημέρας», την τυλίγουμε με  πετσέτα και  τη βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει τα υγρά της.
  3. Μπορούμε να έχουμε έτοιμα τα παναρισμένα κομμάτια στο ψυγείο και να τα τηγανίσουμε την ώρα που θα τα σερβίρουμε.
  4. Για τους πιο τολμηρούς των αλμυρόγλυκων γεύσεων, η συνταγή αυτή γίνεται και με άλλα τυριά όπως φέτα (ήπιας γεύσης)  και γλυκιά μαλακή γραβιέρα.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο