VIDEOS

Ωμές αγκινάρες (VIDEO)

Ωμές αγκινάρες (VIDEO)

Οι αγκινάρες με τα αγκάθια, συνηθίζεται να λέγονται άγριες σε αντιδιαστολή με εκείνες που δεν έχουν αγκάθια. Πριν αρχίσει η συστηματική τους καλλιέργεια  , συνηθιζόταν στα μέρη μας  σαν φράχτης στα σύνορα των λιόφυτων , των αμπελιών και των περβολιών.

Ωμές αγκινάρες (VIDEO)

Οι άγριες αγκινάρες είναι νόστιμες ,  πλούσιες σε ωφέλιμα συστατικά και τρώγονται μαγειρεμένες με πολλούς τρόπους αλλά και ωμές . Δεν υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό της ρακής αυτή την εποχή από μια αγκινάρα αλατισμένη, πνιγμένη στο λεμόνι.

Ωμές αγκινάρες (VIDEO)
Το λουλούδι που τρώγεται σαν λαχανικό,είναι το εύκολο ραέτι για ξαφνικούς επισκέπτες και ο συνηθέστερος ρακομεζές στα καφενεδάκια της Κρήτης την Άνοιξη.
Μια ωμή αγκινάρα κομμένη σε φετούλες, συνδυάζεται θαυμάσια με την κλασικά μαρουλοσαλάτα αλλά και με κάθε πράσινη σαλάτα. Η πικράδα της δίνει υπέροχη γεύση σε όλες τις σαλάτες της εποχής.
Ωμές αγκινάρες (VIDEO)

Η σιλυμαρίνη , ένα από τα κύρια συστατικά της αγκινάρας, έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες . Επίσης περιέχει φυτικές ίνες, είναι από τις καλύτερες πηγές  μαγνήσιου , και είναι πλούσια σε  ωφέλιμα συστατικά για την υγεία μας.

Ωμές αγκινάρες (VIDEO)
 
Αν θέλουμε να την καταναλώσουμε ωμή, την καθαρίζουμε από τα εξωτερικά σκληρά φύλλα, και ξεφλουδίζουμε την κωνική βάση κοντά στο κοτσάνι, και κόβουμε την κωνική κορυφή.
Δείτε το βίντεο:
Ταυτόχρονα, τρίβουμε  με μια λεμονόκουπα τα μέρη που ξεφλουδίσαμε.
Ωμές αγκινάρες (VIDEO)
Αν καθαρίζουμε πολλές για να τις μαγειρέψουμε, τις βάζουμε όπως έχω ξαναγράψει σε λεκανίτσα με νερό και μια κουταλιά αλεύρι.
Ωμές αγκινάρες (VIDEO)
Στην πράσινη σαλάτα της φωτογραφίας έχω βάλει, μαρούλι, κρεμμυδάκι, άνιθο, ρόκα, καρότο σε φλούδες  , ελάχιστο άσπρο και κόκκινο λάχανο, και αγκινάρες . Το ντρέσινγκ μπορεί να είναι ένα απλό λαδόξιδο με μια ιδέα βαλσάμικο .
Ωμές αγκινάρες (VIDEO)

Δοκιμάστε την και σκέτη με μπόλικο λεμόνι και συνδυάστε τη με καρπούς από χλωροκούκια , ελιές και παξιμάδι και μια παγωμένη τσικουδιά!

Ωμές αγκινάρες (VIDEO)
Αν μαυρίσουν τα χέρια και τα χείλη σας, μη τρομάξετε. Καθαρίζονται εύκολα με μια λεμονόκουπα.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο