Vegan/vegetarian

Παξιμαδάκια λαδιού

Παξιμαδάκια λαδιού

Ίσως  τα καλύτερά μου παξιμαδάκια! 

Παξιμαδάκια λαδιού

Κάθε καλοκαίρι , όταν ετοιμαζόμασταν για τη θάλασσα, η μάνα μου εκτός των άλλων ετοίμαζε και ένα σωρό βουτήματα για να κρατάμε μαζί μας.

Στο πρωινό μας, στο απογευματινό με λίγο τυρί ή με μια δροσερή βυσινάδα, αλλά και στον καφέ που πίνανε με τις φιλενάδες της τα παξιμαδάκια που σας δίνω ήταν απαραίτητα γιατί είναι νόστιμα, υγιεινά, και αυτό που λέμε …σαν αφρός.

Ακόμα και τώρα που έχω κάνει αμέτρητες συνταγές θεωρώ αυτή τη συνταγή ιδιαίτερα νόστιμη και υγιεινή.Γίνονται πάρα πολλά οπότε μπορείτε να κάνετε τη μισή δόση.

Παρατηρήσεις

1)Όταν λέμε κανέλα βρασμένη εννοούμε να βράσουμε σε νερό ξυλάκια κανέλας και να αφήσουμε να κρυώσει το νερό αυτό με την κανέλα μέσα.Βάζουμε λίγο παραπάνω νερό απ’ όσο λέει η συνταγή (γιατί εξατμίζεται με το βρασμό) και αφήνουμε να βράσει γύρω στα 5 λεπτά.
2)Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε αντί καρύδια, αμύγδαλα ή και σταφίδες.Και αντί κανελογαρύφαλλα ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
3)επειδή δεν είναι πολύ πολύ γλυκά ταιριάζουν θαυμάσια με μια καλή κρητική γραβιέρα , με γλυκιά μυζήθρα ή με άλλο ήπιας γεύσης τυρί.

 

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο