Έξω από την κουζίνα

Καλώς σας βρήκα!

Καλώς σας βρήκα!

Άλλο ένα blog μαγειρικής;

Πράγματι!
Θέλω όμως να σας ξεναγήσω στις γεύσεις του νησιού μου θεωρώντας ότι μπορώ να τα καταφέρω μετά από πολλά πολλά χρόνια ενασχόλησης με τη μαγειρική. Διαπίστωσα ότι παρόλο που σε πολλά ιστολόγια αναφέρονται συνταγές της κρητικής κουζίνας, δεν υπάρχει κάποιο που να περιέχει αποκλειστικά τέτοιες συνταγές.
Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην Κρήτη (έλειψα μόνο για τις σπουδές μου). Η μητέρα μου και οι δυό μου γιαγιάδες, άριστες μαγείρισσες, με έμαθαν να εκτιμώ το καλό φαγητό και να διαλέγω τα καλύτερα υλικά για την παρασκευή του. Ελπίζω να σας μεταφέρω όχι μόνο το “γράμμα” αλλά και το “πνεύμα” της κρητικής διατροφής.Την απλότητα των γεύσεων, την ισορροπία των συστατικών, τους αυθεντικούς τρόπους παρασκευής των κρητικών εδεσμάτων, αλλά και συνταγές με τα νέα υλικά που χρησιμοποιούμε στη σύγχρονη κρητική κουζίνα.

Επίσης θα βρείτε συνταγές από άλλες κουζίνες που έχουμε πια κι εμείς καθιερώσει, συνταγές που δεν ξεφεύγουν όμως από το “πνεύμα” που λέγαμε και καολουθούν την απλότητα, την εποχικότητα, και την καλή ποιότητα υλικών που επιτάσσει η κουζίνα μας! Όπου γίνεται, χρησιμοποιώ κρητικά προϊόντα και σ’ αυτές!

Στον γαστρονομικό μας περίπλου θα δούμε παραδοσιακές συνταγές και νεώτερες εκδοχές τους σύμφωνες πάντα με το “πνεύμα” που λέγαμε.
Καλώς σας βρήκα λοιπόν και καλά μας μαγειρέματα!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο