Μενού εβδομάδας

Μενού #6: 27-12-2016 ως 31-12-2016

Μενού #6: 27-12-2016 ως 31-12-2016

Μενού #6: 27-12-2016 ως 31-12-2016

Η εβδομάδα αυτή θέλει τις λιχουδιές της, αλλά επειδή είναι ανάμεσα σε δυο γερά φαγοπότια, επιλέξαμε εύκολα και γρήγορα πιάτα. Ε, κάποια χριστουγεννιάτικα εδέσματα, δίνουν γιορταστικό άρωμα σε απλά πιάτα!

Κλικ στον τίτλο της συνταγής

 

Τρίτη: 27-12-2016

Μακαρονάδα με σάλτσα τόνου

Μενού #6: 27-12-2016 ως 31-12-2016

ή με σάλτσα γιαουρτιού

Μενού #6: 27-12-2016 ως 31-12-2016

 

 

Τετάρτη 28-12-2016

Αυγά τυλιγμένα με κιμά

Μενού #6: 27-12-2016 ως 31-12-2016

 

 

Πέμπτη 29-12-2016

Δοκιμάζουμε τα σύγλινα με χόντρο

Μενού #6: 27-12-2016 ως 31-12-2016

ή με χόρτα

Μενού #6: 27-12-2016 ως 31-12-2016

 

 

Παρασκευή 30-12-2016

Σφουγγάτο με απάκι

Μενού #6: 27-12-2016 ως 31-12-2016

Τσιγαριαστά χόρτα με ξύγαλο

Μενού #6: 27-12-2016 ως 31-12-2016

 

 

Σάββατο 31-12-2016

Χοιρινό με πράσα

Μενού #6: 27-12-2016 ως 31-12-2016

 

Κι επειδή είναι  καιρός για σούπες,  επιλέξτε για βραδινό μια από τις παραδοσιακές μας με ξινόχοντρο,

την σκέτη

Μενού #6: 27-12-2016 ως 31-12-2016

ή με κρέας

Μενού #6: 27-12-2016 ως 31-12-2016

 

Ακόμη, κανείς ποτέ δεν είπε όχι σε μια καλή τηγανιά τέτοιες μέρες!

Φουκάκι

Μενού #6: 27-12-2016 ως 31-12-2016

ή πρασοτηγανιά

Μενού #6: 27-12-2016 ως 31-12-2016

 

Αυτήν την εβδομάδα εκτός από τα γλυκά, φτιάχνουμε

Σύγλινα

Μενού #6: 27-12-2016 ως 31-12-2016

 

Και τσιλαδιά για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

Μενού #6: 27-12-2016 ως 31-12-2016

Οι πιο υπομονετικοί και μερακλήδες φτιάχνουν και κρητικά λουκάνικα αν έχουν τζάκι

Μενού #6: 27-12-2016 ως 31-12-2016

Για τις γιορτινές βραδιές και τις συνάξεις με φίλους, δείτε τις γιορτινές μας προτάσεις με φαγητά, σαλάτες και γλυκά:

http://www.cretangastronomy.gr/category/i_protasi_mas/

Θα συμπληρωθούν σε επόμενες αναρτήσεις!

 

Υπενθυμίζουμε την συμμετοχή μας στα FOOD BLOG AWARDS  2016 του ΒΗΜΑgourmet.

Θα ήταν τιμή μας να μας ψηφίσετε!

Επιλέγετε CretanGastronomy, συμπληρώνετε το email σας και κλικάρετε στη λεξούλα Done!

Εδώ:

http://www.tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards16/candidates/Besttraditionalrecipes/article/?aid=844869

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο