Μενού εβδομάδας

Μενού #5: 18-12-2016 ως 24-12-2016

Μενού #5: 18-12-2016 ως 24-12-2016

Μενού #5: 18-12-2016 ως 24-12-2016

Την εβδομάδα που μας έρχεται ας είναι το μενού μας λιτό. Ακόμη και όσοι δεν νηστεύουν, σίγουρα θα θέλουν να τιμήσουν με μεγαλύτερη όρεξη τα εδέσματα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Αν «λαχταρίσουμε» λίγο τα κρεατικά, νομίζω ότι θα τα απολαύσουμε περισσότερο την επόμενη εβδομάδα!  Βέβαια πάντα κάποιος μπορεί να συμπληρώσει τα νηστίσιμα πιάτα με ένα κομμάτι τυρί, με ένα τηγανητό αυγό, με λίγο γιαούρτι ή τηγανητό ψαράκι…

Κλικ στον τίτλο της συνταγής!

Κυριακή 18-2-2016

Χταπόδι  κρασάτο   

με τηγανητές πατάτες και σαλάτα βέβαια!

Μενού #5: 18-12-2016 ως 24-12-2016

Δευτέρα 19-12-2016

Σπανακόρυζο

κρατείστε λίγο σπανάκι για μια λιχουδιά που θα δείτε παρακάτω…

Μενού #5: 18-12-2016 ως 24-12-2016

 

Τρίτη 20-12-2016

Χειμωνιάτικο τουρλού κατσαρόλας

Μενού #5: 18-12-2016 ως 24-12-2016

Τετάρτη 21-12-2016

Φασολάδα

Φροντίστε να περισσέψει. Το φασουλόρυζο (πιο κάτω) είναι από τα πιο νόστιμα και υγιεινά πιάτα !

Μενού #5: 18-12-2016 ως 24-12-2016

 

Πέμπτη 22-12-2016

Καλαμαράκια γεμιστά στο φούρνο, με πατάτες

Μενού #5: 18-12-2016 ως 24-12-2016

 

Παρασκευή 23-12-2016

Φασουλόρυζο

Μενού #5: 18-12-2016 ως 24-12-2016

 

Σάββατο 24-12-2016

Για να τελειώνουμε γρήγορα γιατί μέρα που είναι οι δουλειές πιέζουν, κάτι απλό και νόστιμο…

Τηγανητές ελιές

Μενού #5: 18-12-2016 ως 24-12-2016

Πουρές πατάτας με ελαιόλαδο ή οφτές πατάτες

Μενού #5: 18-12-2016 ως 24-12-2016

 

Σαλάτες

Σαλάτα με αβοκάντο

Μενού #5: 18-12-2016 ως 24-12-2016

Σαλάτα  πράσινη με  κολοκύθα τουρσί

Μενού #5: 18-12-2016 ως 24-12-2016

 

Συνοδευτικά και λιχουδιές

Αγνιόπιτες με σπανάκι

Μενού #5: 18-12-2016 ως 24-12-2016

 Ελιόψωμα εύκολα χωρίς ζύμωμα

Μενού #5: 18-12-2016 ως 24-12-2016

Γλυκά:

Τηγανόπιτες

Μενού #5: 18-12-2016 ως 24-12-2016

Ταχινόπιτα

Μενού #5: 18-12-2016 ως 24-12-2016

Καλή εβδομάδα! 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο