Μενού εβδομάδας

Μενού #4: 11-12-2016 ως 17-12-2016

Μενού #4: 11-12-2016 ως 17-12-2016

Κλικ στον τίτλο της συνταγής:

αμυγδαλωτα4

Εορταστική εβδομάδα και η επόμενη, με τον Σπύρο και την Σπυριδούλα να γιορτάζουν την Δευτέρα και τον Λευτέρη και την Ελευθερία την Πέμπτη. Ειδικά για την Πέμπτη, η πιο παραδοσιακή κρητική συνταγή είναι μπακαλιάρος με ρεβύθια, αλλά επειδή δεν την έχω βάλει ακόμη στο site προτείνω μια ακόμη καλύτερη -κατά τη γνώμη μου- συνταγή με μπακαλιάρο! Ούτως ή άλλως είναι η τελευταία εβδομάδα ψαροφαγίας για όσους νηστεύουν οπότε η ένταξη ψαριού στο εβδομαδιαίο μενού αφορά όλους!

Κυριακή 11-12-2016

Ντολμάδες με γούλα (σέσκουλα) και για νηστεύοντες και για μη νηστεύοντες!

DSCN1574-001

Δευτέρα 12-12-2016

Γαριδοπίλαφο για όλους

DSCN6283

Τρίτη 13-12-2016

Αυγά τυλιγμένα με κιμά

DSCN8480

αλλά  και Καλαμαράκια του κουτιού με κρεμμύδια και μέλι

1-DSC_1662

Τετάρτη 14-12-2016

Φάβα παντρεμένη με στιφάδο χταποδιού

DSCN8080-001

Πέμπτη  15-12-2016

για όλους

Παστός μπακαλιάρος με γιαχνερά χόρτα

DSCN6783

Παρασκευή 16-12-2016

Πατάτες στιφάδο

DSCN01911

και οι υπόλοιποι

Ομελέτα άκρως κρητική…

DSCN00751

Σάββατο 17-12-2016

Παϊδάκια  κοτόπουλου με θυμάρι (οι πιπεριές ας παραλειφθούν ως εκτός εποχής…)

DSCN1619

Κολοκύθα σαβόρε και πράσινη σαλάτα

DSCN1194

Σαλάτες

Σαλάτα με ωμά άγρια χόρτα

DSCN7810

Σαλάτα με ωμά χειμωνιάτικα λαχανικά (που διατηρείται για πολλές μέρες)

DSCN2022

Αλμυρές λιχουδιές-συμπληρώματα

Μαγκίρι

14915312_1210744408964570_6045061513967563187_n

Τάρτα με πράσο

DSCN2261

Τάρτα με απάκι

DSCN5603

Γλυκά

Μικρά κέικ με γλυκοκολοκύθα

photo2-1

Κλασικός χαλβάς με σιμιγδάλι

DSCN2455

Καλή εβδομάδα και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες!

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο