Μενού εβδομάδας

Μενού #3: 4-12-2016 ως 10-12-16

Μενού #3: 4-12-2016 ως 10-12-16

Κλικ στον τίτλο της συνταγής!

μενού 4-12-017

Εβδομάδα εορτών η τρέχουσα… Νικολοβάρβαρα με ενδιάμεσα τον Άγιο Σάββα, και τέλος της εβδομάδας οι Αννούλες. Πιάτα νηστίσιμα και αρτύσιμα πάλι, γιατί όσο προχωρούμε προς τα Χριστούγεννα, όλο και περισσότεροι απέχουν από τα κρεατικά, αν όχι από πεποίθηση, για να απολαύσουν περισσότερο τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα!Στην Κρήτη δεν συνηθιζόταν στο παρελθόν το γλυκό “βαρβάρα” , που έχει θρακιώτικη προέλευση, αλλά από την αναζήτησή μου στο διαδίκτυο διαπίστωσα ότι μοιάζει πάρα πολύ με το δικό μας κολλυβοζούμι.   Σημειολογικά εξάλλου είναι εντελώς αντίστοιχα. Τα τελευταία χρόνια φτιάχνουμε βαρβάρα και στην Κρήτη, με συνταγές που μας έχουν δώσει “εξ αγχιστείας κρητικο

Κυριακή 4-12-2016

Ψάρι με μπάμιες στο φούρνο   για όλους!

DSCN4686

 

Δευτέρα 5-12-2016

Λαχανόρυζο  για όλους

DSCN8806

 

Τρίτη 6-12-2016

Γιουβέτσι

DSCN8815

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

DSCN00412

 

Τετάρτη  7-12-2016

Μαυρομάτικα φασολάκια με μάραθα το όσπριό μας γι αυτή την εβδομάδα!

DSCN5530

 

Πέμπτη 8-12-2016

Παλαμίδα σαβόρε

DSCN2162

Τηγανητό κουνέλι ή κοτόπουλο

DSCN9015

Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες και πράσινη σαλάτα και στις δυο περιπτώσεις

 

Παρασκευή 9-12-2016

Μανιτάρια τηγανητά 

DSCN6783

Σαλάτα και πατάτα τηγανητή, για συνοδευτικό!

Ζυμαρικά στο φούρνο με γιαούρτι και τυριά

1-DSC_0548

 

Σάββατο 10-12-2016

Κουνουπίδι γιαχνί με σάλτσα ντελμπιέ για τους νηστεύοντες ή αυγολέμονο για τους υπόλοιπους

DSCN6144

 

Σαλάτες

Κάποια βραστή σαλάτα

16

Σαλάτα με σπανάκι και πετιμέζι

DSCN1327

Παντζαροσαλάτα σπέσιαλ! (αν δοκιμάζετε κάποιες συνταγές για τα Χριστούγεννα ή αν γιορτάζετε) 

DSCN7019

 

Αλμυρές λιχουδιές-συμπληρώματα

Μαραθοτηγανίτες

DSCN7924

Τηγανητές λιαστές ντομάτες

DSCN6353

 

Γλυκά

Κέικ σοκολάτας χωρίς βούτυρο και αυγά    νηστίσιμο!

1-DSC_1718

Κυδωνόπιτα

DSCN4737

Τάρτα με ζύμη αμυγδάλου και αλμυρή καραμέλα ειδικά για όσους γιορτάζουν!

DSCN09891

Καλή εβδομάδα και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες! 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο