Vegan/vegetarian

Νηστίσιμο κέικ μπανάνας, στο multi ή στο μπλέντερ

Νηστίσιμο κέικ μπανάνας, στο multi ή στο μπλέντερ

Αποχαιρετώντας τον Ιούλη, για τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου…

Άλλο ένα κέικ μπανάνας, νηστίσιμο αυτή τη φορά, που προετοιμάζεται σε χρόνο ρεκόρ! Μέχρι να φτάσει ο φούρνος στην σωστή θερμοκρασία, το μείγμα του κέικ έχει μπει στη φόρμα!

DSC_0907

Θεωρώ τις μπανάνες το πιο εύκολο φρούτο για την παραλία. Δεν χρειάζονται πολλά τυλίγματα, δεν χρειάζεται να τις καθαρίσουμε από το σπίτι, λερώνουν λιγότερο από τα υπόλοιπα φρούτα τα παιδικά χεράκια και μουτράκια. Ειδικά οι δικές μας, οι κρητικές, έχουν και το σωστό μέγεθος. Δεν είναι τεράστιες και είναι ό,τι χρειάζεται ένα παιδάκι μετά την κούραση και το αλάτι της θάλασσας. Έτσι όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, και ειδικά όταν είμαστε στη θάλασσα πάντα έχω μπανάνες. Και σχεδόν πάντα περισσότερες απ’ όσες χρειάζονται!

DSC_0906

Όταν παραωριμάσουν, προσπαθώ να βρω τρόπους να τις ξοδέψω και είναι η αλήθεια ότι ποτέ δεν πετάω μπανάνες. Ετούτες εδώ είχαν ήδη σχεδόν λιωμένες. Ήταν πεσκέσι από φίλη που έχει δικές της μπανανιές και με διαβεβαίωσε ότι ήταν εντελώς βιολογικές . Η πρότασή μου για εύκολες λύσεις (η τάρτα που έχω έχει όπως και να το κάνουμε την φασαρία της) ήταν κέικ και παγωτό (συνταγή προσεχώς).

DSC_0896

Με το μερίδιό μου έφτιαξα και από τα δυο! Συνταγές για κέικ μπανάνας υπάρχουν ήδη δύο στη σελίδα μου (εδώ κι εδώ) , αλλά τα δύο αυγά που χρειάζονται δεν τα είχα αυτή τη φορά και οι μπανάνες μου ήταν τόσο ώριμες που δεν γινόταν να περιμένουν.

DSC_0899

Έτσι προέκυψε αυτό το εύκολο μικρό κέικ στη λογική του κέικ μήλου που φτιάχνω στο multi. Μας άρεσε. Και άρεσε και σε φίλους που το δοκίμασαν. Άλλωστε μερικές φορές καλό είναι να κρίνει κανείς το αποτέλεσμα με βάση το κόστος και τον κόπο. Σχέση ποιότητας τιμής που λέμε… Ε, εδώ ήταν πολύ καλή!

DSC_0907-001

Παρατηρήσεις

  1. Η αντικατάσταση των αυγών με πολτό μπανάνας ούτως ή άλλως προτείνεται από διάφορες σελίδες vegan συνταγών. H πιο συχνή πρόταση που έχω δει είναι μισή μπανάνα / αυγό. Έτσι  δεν κόστισε στην υφή του κέικ η παράλειψή τους.
  2. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης καλό είναι να λαδώσουμε και να αλευρώσουμε τη φόρμα που θα το βάλουμε.
  3. Όπως όλα τα κέικ με νωπά φρούτα, κι αυτό εδώ διατηρεί μια υγρασία που το κάνει σαν ναέχει ελαφρά σιροπιαστεί. Αν μας αρέσουν τα πιο στεγνά κέικ, το σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και αυξάνουμε λίγο το χρόνο ψησίματος.
  4. Η προσθήκη ξηρών καρπών, σοκολάτας κλπ, δεν είναι άσχημη ιδέα…

Καλό υπόλοιπο Κυριακής, καλή εβδομάδα και καλό μήνα από αύριο! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο