Vegan/vegetarian

Σάλτσα ψητής πιπεριάς για τα ψητά μας με 3 υλικά, σε 3 λεπτά!

Σάλτσα ψητής πιπεριάς για τα ψητά μας με 3 υλικά, σε 3 λεπτά!

Εύκολη, γρήγορη, όσο καυτερή τη θέλουμε!

1-DSC_1075

Συνταγή  της φίλη μου της Χ. σας έχω ξαναδώσει. Είναι εκείνη με το υπέροχο στιφάδο της που όσοι  το έφτιαξαν μου έστειλαν ενθουσιώδη σχόλια.

1-DSC_0943

Μιλώντας λοιπόν με τη Χ. περί πολλών και διαφόρων, πάντα πετιέται στην κουβέντα μας μια συνταγή, ένα μπαχαρικό, ένα γλυκό, μια σάλτσα , μια μαρινάδα…  Έτσι πετάχτηκε και τούτο το καυτερό ντιπ.

1-DSC_1219

Το έχω φτιάξει κάμποσες φορές από εκείνη τη στιγμή που μου έδωσε τη συνταγή η Χ., και όσοι το δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν.  «Τρία υλικά  όλα κι όλα» μου λέει λοιπον η Χ «και εξαφανίζεται από το τραπέζι όποτε τη φτιάξω».

1-DSC_1076

Σε όσα τραπέζια λοιπόν τις γιορτές που μας πέρασαν είχα κάτι ψητό (και όχι μόνο) , έφτιαχνα και μια δόση από το πεντανόστιμο αυτό συνοδευτικό, αυτή τη σάλτσα τύπου “πέστο” που δεν έχει όμως ούτε τυρί ούτε ελαιόλαδο και έτσι είναι πιο ελαφριά.

1-DSC_0941

Με κοτόπουλο, με χοιρινό, με λουκάνικα, με μπιφτέκια, αλλά και με φασολάδα ή  φακές  δεν αφήσαμε κι εμείς ίχνος από τη σάλτσα πιπεριάς  της σημερινής συνταγής . Κάποιες φορές έφτιαξα ολόκληρη τη δόση, άλλες έβαζα 2-3 πιπεριές στο multi με 1-2 κουταλιές κουκουνάρι και μπούκοβο και… έτοιμη στο λεπτό η καυτερή μου σάλτσα!

1-DSC_1074

 

 

Παρατηρήσεις

  1. Το αποτέλεσμα ήταν σαφώς καλύτερο και στη γεύση και στο χρώμα όταν έφτιαξα τη σάλτσα με δικές μου ψητές πιπεριές.
  2. Έφτιαξα τη σάλτσα με γλυκιά και καυτερή πάπρικα καθώς και με γλυκό ή καυτερό μπούκοβο . Κάποια απ’ όλες τις φορές έβαλα και από τα δύο. Είναι θέμα επιλογής .1-DSC_1201
  3. Μπορούμε να μεταβάλουμε λίγο τις ποσότητες των υλικών μέχρι να βρούμε σε ποιά αναλογία προτιμούμε τη σάλτσα μας.
  4. Η Χ. δεν βάζει ελαιόλαδο γιατί το κουκουνάρι είναι αρκετά ελαιώδης καρπός, αλλά εγώ σε μια εφαρμογή πρόσθεσα μια κουταλιά στις παραπάνω ποσότητες .  Οι γνώμες διχάστηκαν για το πώς είναι καλύτερο.1-DSC_1221
  5. Η υφή μας άρεσε καλύτερα σε μια μεσαία κατάσταση . Σε άλλους ίσως να αρέσει καλύτερα εντελώς βελουτέ. Κι αυτό θέμα επιλογής είναι!

Καλό Σαββατοκύριακο!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο