Vegan/vegetarian

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές στο φούρνο

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές στο φούρνο

Αγαπημένα γεμιστά, Χειμώνα και Καλοκαίρι! 

Γεμιστά μεσ’ το Χειμώνα; Υπό συνθήκες θα έλεγα. Γεμιστά με τις χειμωνιάτικες ντομάτες θερμοκηπίου δεν έχω φτιάξει ποτέ και ούτε θα φτιάξω…

DSC_1647

Αλλά οι πιπεριές τύπου Φλωρίνης- που καλλιεργούνται πια ολοχρονίς στην Κρήτη-μπορώ να πω ότι έχουν την ίδια περίπου γεύση όλο το χρόνο κι έτσι μπορούμε να γεμίσουμε μερικές αν έχουμε λαχταρήσει τη γεύση των λαδερών γεμιστών και  δεν έχουμε χρόνο για τους χρονοβόρους -εδώ που τα λέμε- λαχανοντολμάδες.

DSC_1633

Δεν θα βάλουμε όμως στη γέμιση κολοκύθια και αγκινάρες και μελιτζάνες που συνηθίζουμε εμείς εδώ στην Κρήτη στα καλοκαιρινά μας γεμιστά. Θα δώσουμε χειμωνιάτικο χρώμα και άρωμα στο φαγητό μας και θα χρησιμοποιήσουμε πράσα καρότα και ντοματάκια κονσέρβας ή σπιτική σάλτσα ντομάτας.

DSC_1630

Ιδανική επιλογή για να συμπληρώσουμε τη γέμιση για τις πιπεριές μας είναι ένα μακρύκκοκο ρύζι που δεν θα λασπώσει όση ώρα κι αν χρειαστεί να μαγειρεύονται.

DSC_1641

Παρόλο που το Uncle Ben’s  είναι έτοιμο σε 10 λεπτά το χρησιμοποίησα στις πιπεριές μου γιατί ήθελα να μείνουν για την επόμενη μέρα  (εργαζόμενη βλέπετε…) χωρίς να λασπώσουν. Αποδείχτηκε ότι η επιλογή μου ήταν η σωστή!

DSC_1653

 

Παρατηρήσεις

  • Το καψάλισμα της φλούδας μας ταιριάζει σ’ αυτήν την ποικιλία πιπεριάς γιατί συνήθως είναι κάπως τραχιά. Έτσι μπορούμε να την καταναλώσουμε αλλά αν παρόλα αυτά μας ενοχλεί, αφαιρείται πολύ εύκολα στο πιάτο.
  • Το λίγο ρυζάκι που μπορεί να πέσει στο ταψί μαζί με το τυρί είναι πραγματικός πειρασμός…
  • Αν δεν έχουμε πράσα μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με πράσινα κρεμμυδάκια ή λίγο ακόμη ξερό κρεμμύδι.
  • Για να ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι και το καρότο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το multi με μικρά κοφτά πατήματα για να μη γίνουν πολτός.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Τοποθέτηση Προϊόντος

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Necessary

Απαραιτητα cookies ώστε να λειτουργεί κατάλληλα η ιστοσελίδα μας.

PHPSESSID,gdpr

Advertising

Τα χρησιμοποιουμέ ώστε να σας προωθήσουμε διαφημιστικό υλικό που να ταιριάζει στην προτιμήσεις σας.

DSID,IDE,__gads,session_depth,test_cookie,ck1,rlas3rt1-z,drtn1269450465,1P_JAR

Analytics

Χρησιμοποιούμε αυτά τα cookies ώστε να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την πορεία σας στην ιστοσελίδα μας και να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.

_ga,_gat,_gid

Other

Χρησιμοποιώντας αυτά τα cookies μπορούμε να προσφέρουμε επιπλέον υπηρεσίες όπως youtube και αλλές.

GPS,PREF,VISITOR_INFO1_LIVE,YSC,di2,loc,ouid,uid,uvc,vc,mus,__atuvc,__atuvs

Μετάβαση στο περιεχόμενο