Vegan/vegetarian

Ελιόψωμα χωρίς ζύμωμα (VIDEO)

Ελιόψωμα χωρίς ζύμωμα (VIDEO)

Νηστίσιμα αφράτα ψωμάκια με ελάχιστο κόπο!

Τα ελιόψωμα, οι ελιόπιτες και όλα τα συναφή είναι πολύ συνηθισμένα σε εποχές νηστείας . Αγαπημένες γεύσεις αν προτιμούμε το αλμυρό πρωινό, αλλά και νόστιμο σνακ για την απογευματινή πείνα, τα ελιοψωμάκια είναι υγιεινή επιλογή αφού δεν περιέχουν αυγά και βούτυρο. Και σίγουρα πιο διαιτητικά από γλυκά ψωμάκια! Εν τέλει δεν είναι απαραίτητο να νηστεύουμε για να τα φτιάξουμε!

Ελιόψωμα χωρίς ζύμωμα (VIDEO)
Τα συγκεκριμένα είναι με συνταγή που υιοθέτησα πρόσφατα από καλή φίλη και καλή μαγείρισσα και τα βρήκα εύκολα , νόστιμα και αφράτα.Τα υλικά μάλιστα τα έχουμε σχεδόν πάντα στο σπίτι μας και έτσι μπορούμε να τα φτιάξουμε ανά πάσα στιγμή. Οι ψιλοκομμένες πιπεριές εκτός από τη νοστιμιά τους δίνουν και ωραία εμφάνιση ιδιαίτερα αν είναι πολύχρωμες. Το επί πλέον ατού της συνταγής είναι ότι δεν χρειάζονται ζύμωμα και θέλουν ελάχιστο κόπο.
Ελιόψωμα χωρίς ζύμωμα (VIDEO)
Δοκίμασα τη συνταγή και βάζοντας τα ζυμαράκια σε ταψί για μάφινς (όπως μας τα είχε προσφέρει η φίλη) και επειδή  περίσσεψε μια ποσότητα αρκετή για  μια μικρή μακρόστενη φόρμα σιλικόνης, έφτιαξα και ένα μακρόστενο ψωμάκι για να τα ψήσω όλα μαζί, σε ένα φούρνισμα. Το ψωμάκι που προέκυψε μπορεί να αντικαταστήσει το κλασικό ψωμί στο γεύμα μας. Και στις δυο εκδοχές ήταν νόστιμα και ζεστά και κρύα.

Παρατηρήσεις

1) Τα ελιοψωμάκια αυτά είναι ιδιαίτερα εύκολα γιατί δεν θέλουν ζύμωμα. Επειδή μάλιστα το ζυμάρι τους είναι αραιό , γίνονται πολύ αφράτα.
2) Με τις παραπάνω ποσότητες βγήκαν 12 στρογγυλά ψωμάκια και ένα μακρόστενο  (η φωτογραφία ήταν χάλια και θα συμπληρωθεί την επόμενη φορά που θα τα φτιάξω).
3)Χρησιμοποίησα δικές μου ελιές και επειδή ήταν σχετικά μικρές δεν τις έκοψα σε μικρότερα κομμάτια. Αν οι ελιές είναι μεγάλες τις κόβουμε. Επίσης οι πιπεριές μου είναι από εκείνες που είχα κρατήσει στην κατάψυξη, οπότε τις έβγαλα, τις ξέπλυνα και τις άφησα να έλθουν σε θερμοκρασία δωματίου για να μην δυσκολέψουν το φούσκωμα της ζύμης.
4)Επισημαίνω ότι η κούπα μου είναι η κλασική γυάλινη δοσομετρική κούπα δηλαδή περίπου 250 ml.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο