Vegan/vegetarian

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ και φρέσκα φρούτα, εύκολο και γρήγορο!

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ και φρέσκα φρούτα, εύκολο και γρήγορο!

Σε πολλούς συνδυασμούς γεύσης και εμφάνισης!

Το γιαούρτι, ένα από τα πιο παραδοσιακά προϊόν τα μας, είναι στη μόδα διεθνώς! Διαβάζουμε τελευταία ότι στην Αμερική κάνει θραύση το greek yogurt και ετοιμάζονται να το βάλουν στα σχολεία τους σαν κολατσιό των μαθητών!

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ και φρέσκα φρούτα, εύκολο και γρήγορο!

Παρόλο που το καλό γιαούρτι είναι αξεπέραστο σκέτο, σερβιρισμένο με μέλι και λίγα καρύδια, ή με κάποιο από τα υπέροχα γλυκά μας του κουταλιού, ήδη από τη δεκαετία του 1960 οι νοικοκυρές το συνδυάζουν με προϊόντα
της αγοράς και φτιάχνουν δροσερά γλυκάκια, απολύτως καλοκαιρινά πολύ πριν το σύγχρονο frozen yogurt.

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ και φρέσκα φρούτα, εύκολο και γρήγορο!

Πολύ συχνά συνδυάζω το γιαούρτι με ζαχαρούχο γάλα για το εύκολο γλυκό που περιγράφω στην αντίστοιχη συνταγή. Πιο  «διαίτης» θα λέγαμε είναι το σημερινό γλυκάκι, και μάλλον πιο ελαφρύ.

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ και φρέσκα φρούτα, εύκολο και γρήγορο!

Η συνταγή δεν είναι καινούρια, κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές στο διαδίκτυο. Η δική μου παρέμβαση είναι η προσθήκη μαρμελάδας στην κρέμα γιαουρτιού-ζελέ.

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ και φρέσκα φρούτα, εύκολο και γρήγορο!

Επειδή φτιάχνω άφθονες μαρμελάδες κάθε χρόνο,  βρίσκω τρόπους κατανάλωσής τους σε διάφορα γλυκά. Έτσι βάζω μαρμελάδες στην πορτοκαλόπιτα, στα cakes μου και  στα γιαουρτογλυκά μου!

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ και φρέσκα φρούτα, εύκολο και γρήγορο!
Τα σκήπτρα κι εδώ τα έχουν οι αρωματικές μαρμελάδες όπως είναι εκείνες των
εσπεριδοειδών και φράουλας. Παλιότερα έφτιαχνα αυτό το γλυκό σε φόρμα, αλλά με έχει “παρασύρει” η μόδα των ποτηριών, γιατί είναι σαφώς ευκολότερη επιλογή σερβιρίσματος!
Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ και φρέσκα φρούτα, εύκολο και γρήγορο!
Υλικά:
1 κουτί ζελέ του εμπορίου
1,5-2  κεσεδάκια των
200ml στραγγιστό
γιαούρτι
Φρέσκα φρούτα εποχής της επιλογής μας
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαρμελάδα
1 κούπα βραστό νερό
(Σημαντική είναι η 3η παρατήρηση, δείτε τη)
Επί το έργον:
Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ και φρέσκα φρούτα, εύκολο και γρήγορο!
Σε μια κούπα βραστό νερό διαλύουμε το ζελέ. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ και φρέσκα φρούτα, εύκολο και γρήγορο!
Αναμειγνύουμε και το γιαούρτι και φροντίζουμε να γίνει ομοιoγενές το μείγμα μας. Αν χρειάζεται το περνάμε από σήτα.
Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ και φρέσκα φρούτα, εύκολο και γρήγορο!
Σε ποτήρια του κρασιού ή σε μπολάκια μικρού μεγέθους, βάζουμε 1-2 κουταλιές
φρούτα κομμένα σε μικρά καρεδάκια. Ανάλογα με το πόσα φρέσκα φρούτα θα
χρησιμοποιήσουμε σε κάθε μπολάκι και ανάλογα με το μέγεθός τους, θα φτιάξουμε
λίγες ή περισσότερες μερίδες γλυκού.
Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ και φρέσκα φρούτα, εύκολο και γρήγορο!

Προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού , και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε κατευθείαν
από το ψυγείο .

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ και φρέσκα φρούτα, εύκολο και γρήγορο!
update 2019:  Εδώ παρασκευή με ζελέ κόκκινο (κεράσι ή φράουλα ή ρόδι):
Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ και φρέσκα φρούτα, εύκολο και γρήγορο!
Παρατηρήσεις:
1)Έχω φτιάξει το γλυκό και με 1,5 και με 2 κεσεδάκια
γιαούρτι. Και στις δύο περιπτώσεις το ζελέ είναι αρκετό για να πήξει το γλυκό.
Επειδή πιο γρήγορα πήζει με 1,5 κεσεδάκι αν θέλω να το σερβίρω γρήγορα προτιμώ
αυτήν την ποσότητα γιαουρτιού.
2)Δεν βάζω τα φρέσκα φρούτα μέσα στο μείγμα. Παρόλο που
ούτως ή άλλως δεν μένουν στον πάτο του ποτηριού, ελέγχεται καλύτερα η ποσότητα
που θα μπει σε κάθε μερίδα  αν τα βάλουμε στα ποτηράκια.
3)Έχω δοκιμάσει αρκετούς συνδυασμούς γεύσεων ζελέ με διάφορα
φρούτα και διάφορες μαρμελάδες. Προτείνω τους παρακάτω και για τη
γευστική και για τη χρωματική τους συνάφεια , αλλά είναι προφανές ότι είναι ζήτημα επιλογής.
α) ζελέ ανανά + μαρμελάδα πορτοκάλι + φρέσκα βερίκοκα ή
ροδάκινα ή γιαρμάδες
β) ζελέ λεμόνι +μαρμελάδα οπουδήποτε εσπεριδοειδούς+ φρούτα όπως
παραπάνω
γ) ζελέ φράουλα + μαρμελάδα φράουλα + φράουλες
δ) ζελέ κεράσι +μαρμελάδα κεράσι ή βύσσινο+ κεράσια ή
βανίλιες
ε) ζελέ βερίκοκο + μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο+ βερίκοκα ή ροδάκινα ή πεπόνι
4) Για μια πιο διαιτητική εκδοχή μπορούμε να βάλουμε
γιαούρτι 2% αλλά η αλήθεια είναι ότι με το πλήρες  δίνει άλλη υφή στο γλυκό. Ζάχαρη δεν βάζουμε
καθόλου ούτως ή άλλως γιατί η γλύκα της μαρμελάδας  αρκεί .

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο