Vegan/vegetarian

Τρίγωνα με φλούδες μανταρινιών και πορτοκαλιών

Τρίγωνα με φλούδες μανταρινιών και πορτοκαλιών

Τα γλυκάκια με φύλλο συνηθίζονται αυτές τις μέρες στα σπίτια μας. Μια μυρωδάτη γέμιση στα «μπουρεκοειδή»  γλυκάκια της εποχής,  είναι εκείνη με φλούδες εσπεριδοειδών.

Τρίγωνα με φλούδες μανταρινιών και πορτοκαλιών

Το γλυκό συνηθίζεται σε πολλά νησιά , και στο δικό μας. Από τα νοστιμότερα που έχω δοκιμάσει ήταν σε κάποιο ζαχαροπλαστείο του Ρεθύμνου.

Τρίγωνα με φλούδες μανταρινιών και πορτοκαλιών

Συνήθως χρησιμοποιούνται φλούδες μανταρινιού. Εγώ τις ανακατεύω και με φλούδες  πορτοκαλιού σε διαφορετικές αναλογίες κάθε φορά, ανάλογα τι φρούτα έχουμε καταναλώσει…  Αν έχω ανθόνερο, ραντίζω λίγα και μ΄αυτό μετά το ψήσιμο, αλλά δεν είναι εντελώς απαραίτητο αφού ήδη έχουν υπέροχο δικό τους άρωμα.

Είναι ένας ωραίος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε τις φλούδες από τα πορτοκαλομαντάρινα που συνήθως είναι πολλά μετά από ένα γιορτινό τραπέζι όπως είναι το χριστουγεννιάτικο. Ανακύκλωση λοιπόν και στις φλούδες!

Τρίγωνα με φλούδες μανταρινιών και πορτοκαλιών

Παρατηρήσεις

1)Σε περιόδους νηστείας αλείφουμε το φύλλο με ελαιόλαδο καλής ποιότητας

2)Αντί αμύγδαλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καρύδια ή μείγμα από διάφορους  ανάλατους ξηρούς καρπούς.

 Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο